Petrus uit Erp

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens uit deze stam is de huwelijksvoltrekking van Jan Peters met Catharina Thijssen van der Asdonck.
Van deze stam zijn 10 generaties bekend.

Afkomst plaats en migratie

In 2018 heeft een bevriende genealoog informatie geleverd. Dit leidde tot de conclusie dat Petrus uit Sint-Oedenrode kwam en onderdeel van de Petrus lijn uit Sint-Oedenrode is.

Joannes (zoon van Petrus-Matthias-Joannes, zie hieronder) uit 1798 verhuist na de geboorte van zijn eerste kind naar Sambeek, waar zijn vrouw vandaan komt. Diens kleinzoon Arnoldus (zoon van Joannes) verhuist naar Utrecht, waar zijn vrouw vandaan komt.

Er zijn twee hoofdstammen met afstammelingen: Petrus Jan en Jacobus Jan. Petrus en Jacobus werden geboren in 1701 en 1705.

De stam Petrus Jan heeft met kleinzonen Hubertus, Gerardus en Joannes, allen zonen van Matthias, drie bestaande stammen met de naam Pennings.

De stam Jacobus Jan heeft langs de lijn Jacobus-Zacharias-Joannes en diens twee zonen Franciscus en Adrianus een groot aantal afstammelingen. Met het overlijden van Petronella Penninx in 1916 in Nijmegen stopt de naam in de tak Jacobus-Petrus-Petrus-Petrus-Petronella.

Afkomst naam en naamontwikkeling

Pennincx, Pennings en Penninx. De familienaam is en een beroepsnaam. Op dit moment is de naam in deze stam alleen nog geschreven als Pennings

Grootte van de familie

De familie heeft veel afstammelingen, al is het aantal personen die de naam Pennings nog doorgeeft, klein.

Beroepen en cultuur

De beroepen zijn nog niet in kaart gebracht.

Opvallende personen

Verspreiding in 1993

Verdere informatie

Deze akte is de aangifte van Petrus in Erp op 29 mei 1701:
29 maij -> 29 mei
Bapt est Petrus -> geboren is Petrus
filius legitimus Jan Peters Penninckx -> wettelijke zoon van Jan Peters Pennickx
et Catearina Tyssen ... -> en Catearina Tijssen
susceotrix -> getuige
Joanneken Jan Peters -> Joanneken Jan Peters