Wilhelmus uit Sint-Michielsgestel

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens zijn het huwelijk van zijn dochter Petronella in 1704.
Van deze stam zijn inmiddels veel personen bekend die geboren zijn met een naamvariant Pennin(gs/cx). Er zijn 9 generaties bekend.

Afkomst plaats en migratie

De kinderen van Wilhelmus trouwden in Sint-Michielsgestel. Later ging Jan Francis (1734) naar Boxtel. Zijn zoon Cornelis is geboren in 1775 in Esch. In 19e eeuw een enkeling in Veghel, Vught, Uden.

Afkomst naam en naamontwikkeling

Waarschijnlijk familie van de penning-makers. Jan Francis en zoon Cornelis wordt soms ook als Penninx geschreven. De kinderen van Cornelis (1804-1812) consequent als Pennings.

Grootte van de familie

In de 20e eeuw groeit de familienaam in Nistelrode door de afstammelingen van Adrianus (1888). Er zijn een flink aantal afstammelingen begin 21e eeuw.

Beroepen en cultuur

Geen informatie.

Opvallende personen

Op dit moment zijn nog geen opvallende personen bekend.

Verspreiding in 1993

Zie ook de verspreiding van de verschillende schrijfwijsvarianten in Nederland en Belgie. De stam is zo klein in een gebied waar veel andere Pennings wonen, dat deze stam niet apart zichtbaar is.

Zie ook

Op de website van Cornelis Pennings van www.stamboom-erp.nl is de stam ook beschreven. In 2013 werden de gegevens van deze stam uitbreid dankzij informatie van Jan Timmers.