Michael Penninger, Penniger of Pennigs uit Maastricht?

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens zijn van de geboorte van Antoon Penniger uit 1758 in Breda.
Van deze stam zijn slechts een 20-tal personen bekend met voornamelijk de schrijfwijze Penninger.

Afkomst plaats en migratie

De eerste registratie is van vader en militair Michael Penniger en zijn vrouw Joanne Vink in Breda, wiens kind Antonius geboren werd. >

Daarna gingen Michael en zijn vrouw naar Maastricht, waar de familie bleef. Het tweede kind (Anna Catharina) werd aangegeven onder de naam Pennigs.

Later wordt de naam Penniger ook nog enkele malen geregistreerd. Penninger is de naam die in alle andere gevallen gebruikt wordt.

Afkomst naam en naamontwikkeling

Waarschijnlijk familie van de penning-makers. De -er uit gang is een normale Limburgse uitgang die als latijnse uitgang eenzelfde betekenis heeft als -s in veel regio's of -a in het noorden van het land. (Uitleg is gegeven door het Meertens Instituut).

Ook op familienaam.be zijn enkele personen met de naam Penninger aanwezig. Het is nog niet bekend of deze verwant zijn. In Zuid-Duitsland en Oostenrijk zijn grotere groepen Penninger of Penniger gevonden.

Er zijn in Zuid-Nederland (Brabant/Limburg) geen andere met een gelijksoortige naam te vinden die pas in 1758 voor het eerst genoemd wordt. Zeer waarschijnlijk is er een verwantschap met andere Pennings of naamvariant. Dit kan gevonden door verder genealogie onderzoek of via genografie onderzoek.

Grootte van de familie

De familie groeit weinig. De lijn Michael-Antoon-Antoon-Antonius Hubertus (1827) is de enige die nog afstammelingen heeft.

Beroepen en cultuur

Hierover is nog geen informatie.

Opvallende personen

Op dit moment zijn nog geen opvallende personen bekend. Op Facebook staan enkele personen Penninger uit Nederland. De meeste Penninger op Internet komen uit de Verenigde Staten.

Verspreiding in 1993

Met dank aan Rob Dresens en Ton Penninger.