Herman Pinninck uit Deventer

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens zijn van een persoon zoon trouwt 1554 .
Van deze stam zijn 62 personen bekend die geboren zijn met een naamvariant Pennin(g/gs/cx/x/ck/ga).
Van deze stam zijn VII generaties bekend.

Afkomst plaats en migratie

De familie Pinninck/Penninck is een oude klassieke blauw bloed familie uit Deventer. De familie is bekend door de magistraat Macharius Pinninck in Deventer. Hij stond in de 80-jarige oorlog rond 1585 aan de zijde van de katholieke Spaansgezinden. Zijn zoon Herman Penninck was een grote lakenhandelaar binnen de bond van de Hansesteden. Het huis van de familie is het statige Penninckhuis op de Brink in Deventer, een van de best bewaarde huizen uit de tijd van de Hanse rijkdommen.

Een deel van de familie gaat naar Duitsland (o.a. Adriaan naar Lingen, waar de Spaanse taak naar o.a. Oscar de Perreau de Pinninck van af stamt); twee zonen krijgen kinderen van de gezusters Stegemann, waarna de naam na enkele generaties verdwijnt in deze tak.

De familierelatie met de lange Penninck tak (beginnend met de Gijsbert Pennink) is nog niet exact gelegd. De familie van de Pinninck's en de Pennink's uit Deventer/Enschede gebruiken dezelfde familiespreuk en wapen (drie vogels) als op het Penninckhuis in Deventer staat. Gijsbert Pennink is militair en trouwt op 08-02-1659 in Deventer met Catharina Gerrits.

Afkomst naam en naamontwikkeling

Na Pinninck ook later Penninck en Pennink. Na het verblijf in Deventer verhuist men naar Duitsland om aan de katholieke kant van de 30-jarige oorlog te vechten. Het aantal afstammelingen met de naam gaat terug naar nul rond 1800.

Grootte van de familie

De familie is een echt blauw bloed familie; de kindersterfte is relatief laag, het gemiddelde aantal kinderen is klein. De familie groeit vrijwel niet.

Beroepen en cultuur

Opvallende personen

Er zijn vele beroemde leden uit deze familie.

Verspreiding in 1993

De familie komt net meer voor.

Verdere informatie

Op de website van http://www.ortsfamilienbuecher.de staat een deel van de stamboom van de eerste periode in Deventer, toen men nog veel de naam Pinninck gebruikte. Een van de takken gaat verder als Perreau de Pinninck, en Oscar de Perreau de Pinninck schrijft in 1985 een boek over deze stam. Gegevens van zijn archieven zijn te vinden bij het nationaal centrum voor familiegeschiedenis in Merksem, Antwerpen.

Een relatie met Garrit Pinninck (Doesburg, 1630) en G. Pinninck Jr. (Doetinchem, 1650) is mogelijk.

Geschiedenis van Deventer tussen 1578-1587 meldt magistraat Macharius Pinninck. Casper Levijn van Pinninck is kapitein rond 1726.