Klaas Penning de Vries Penning de Vries uit Joure

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens zijn van een persoon geb. 1770 .
Van deze stam zijn 20 personen bekend die geboren zijn met een naamvariant Pennin(g/gs/cx/x/ck/ga).
Van deze stam zijn IV generaties bekend.

Afkomst plaats en migratie

De familie Penning de Vries heeft één stamvader: Jan Gerryts Penning. De oudste tot nu toe gevonden gegevens is de verloving (ondertrouw) op 15 december 1759 van Jan Gerryts Penning, Joure met Tjietske Pyters, Sneek. Deze ondertrouw was in de Hervormde Kerk in Sneek. Er is geen relatie gevonden met andere Penning. De oorsprong van de naam Penning is niet gevonden, evenmin andere geboorte of broer/zusgegevens van Jan Gerryts of Tjietske Pyters.

Paul Penning de Vries heeft als een van de afstammelingen onderzoek gedaan naar deze stam.

Afkomst naam en naamontwikkeling

het oudste kind (Klaas) wordt geboren in Joure. Het is onbekend of ook enkele kinderen van Tjietske Pyters in Zuid-Holland geboren worden. Jan Gerryts trouwt in Leiden met Jacoba Ket. In de regio wonen vele personen uit Friesland, welke in veel gevallen de bij naam "de Vries" krijgen. In de burgerlijke stand (vanaf 1811 in Alkenmade) wordt consequent Penning de Vries geschreven.

Grootte van de familie

De familienaam is ietsje gegroeid, met 17 namen in het telefoonboek van 1991. Er is sprake van twee stammen, aangezien de kleinzoon van Jan Gerrits Penning de Vries: Jan, zoon van Klaas Penning de Vries, twee zonen krijgt die beiden als afstammelingen de naam doorgeven: Nicolaas en Johannes. De oudste zoon van Nicolaas, Willem Frericus Penning de Vries, geboren in 1839 in Alkemade, ging met zijn vrouw Maria van Moorsel en hun kinderen in Nijmegen wonen. In die regio woont nu het grootste aantal personen van deze kleine stam.

Beroepen en cultuur

Er is weinig bekend van de beroepen en culturen van deze stam.

Opvallende personen

Op dit moment zijn nog geen opvallende personen bekend.

Verspreiding in 1993

Zie ook de verspreiding van de verschillende schrijfwijsvarianten in Nederland en Belgie.