De lijn van Gijsbertus Penning uit 1767

In de afstammelingen van Hans Henning Lada zijn er vier takken. De takken twee en drie delen Gijsbertus Penning uit 1767 en Gradus Samuel Pennin uit 1795.

Er was enige onzekerheid over de vader van Gijsbertus Penning. In 1766 en in 1767 wordt er een Gijsbert Penning geboren. Verschillende genealogen waren tot verschillende conclusies gekomen.

Op 4 mei 1766 wordt Gijsbert Penning, zoon van Samuel Gerrit Penning en Willemina van Oort, gedoopt in de Buurkerk. Zij wonen dan aan de Hoge Jacobijnestraat. Deze Samuel Gerrit Penning is zoon van Gijsbertus uit 1715 en kleinzoon van Hendrick Penningh en Maria Doeverden. Willemina van Oort overlijdt op 15 nov. 1766. Samuel koopt in juni 1764 een kamer of woning in de Varkensstraat, die hij vervolgens verkoopt aan Jan Pieter Wiekart. Na het overlijden van Willemina van Oort hertrouwt hij in 1769 met Elisabeth Wikert, de dochter van Jan Pieter Wiekart. Ze krijgen o.a. een zoon Gijsbert Willem Penning in 1775. Vermoedelijk is de eerste zoon Gijsbert overleden bij de geboorte van Gijsbert Willem. In 1780 overlijdt de vader van Elisabeth en is er een erfenis waar Samuel en Elizabet Wikart tot de begunstigden behoren. Waarschijnlijk overlijdt Elisabeth enkele jaren later, want vanaf 1784 krijgt Samuel een eerste kind bij Sophia Dorothea Kuling. Als twee kind wordt zoon Karel Frederik Penning geboren in 1787. Karel Frederik's tweede zoon is de eerste Paulus Jacobus Penning, welke naar Amsterdam verhuist.

Uit de VOC gegevens blijkt dat de verbintenis van Samuel Penning uit Uitrecht, met als rang: hooploper, beŽindigd wordt op 29 september 1794, omdat hij dat overleden is in AziŽ; hij reisde op de "Siam". Van Gijsbert Penning uit Utrecht is beschreven dat hij op 10 juli 1792 in dienst komt bij de VOC, ook als Hooploper. Hij gaat uit dienst op 30 juni 1797 omdat daar de laatste vermelding is. Hij was uitgevaren op de boot de Teilingen, en gaat in Azie uit dienst.

Op 11 januari 1767 wordt ook een Gijsbertus Penning geboren, zoon van Samuel Penning en Johanna Kloos. Hij wordt gedoopt in de Jacobikerk met als getuige Willemijntje Wieland; zij wonen dan in de Bergstraat. Deze Samuel Gerard Penning is een zoon van Hendrick Penning en Maria van Doeverden. Het vermoeden is dat dit de Gijsbert Penning is die met Jannegje van der Burgh trouwt op 5 mei 1789. Het huwelijk met Jannegje vond plaats in de Catharinakerk met als predikant H. Smith. Er is geen informatie over getuigen of aanwezigen. Gijsbert en Jannegje van der Burgh wonen lang in de lang Smeestraat, waar hun kinderen Johanna Maria, Cunera, Cornelis, Gradus Samuel, Laura Adriana en Barendina geboren. De eerste vier zijn de namen van ouders van Gijsbert en Jannegje, waarbij Johanna Maria dan vernoemd is naar Johanna Kloos. Cunera en Cornelis zijn voornamen van de vader en moeder van Jannegje. Er zijn nog weinig overlijdensgegevens voor 1800 beschikbaar. Op 6 maart 1809 overlijdt Johanna Penning-Kloos als weduwe van Samuel Penning. Zij wordt begraven vanuit de Jacobikerk. Gijsbertus Penning overlijdt op 11 augustus 1821 en een half jaar later overlijdt zijn vrouw Jannegje van der Burgh op 26 maart 1822.
Hier wordt gemeld dat ...Gijsbertus Penning, buiten beroep, geboren te Utrecht en gehuwd aan Jannigje Verburg, zoon van wijlen Samuel Penning en van wijle Johanna Haak, overleden is op den elfden deze maand des morgens ten vier uren, in den ouderdom van vier en vijftig jaren, ten zijne huize staande aan 't Geerte Kerkhof..... De achternaam van Johanna is gecorrigeerd, alsof de aangevers van het overlijden, het niet precies weten. Er is in deze jaren geen andere Johanna Haak bekend in Utrecht. Een slechte herinnering kan het verschil tussen Haak en Kloos veroorzaken. Het is duidelijk geen Willemina van Oort die hier de moeder is van Gijsbert Penning die met Jannigje Verburg getrouwd was.