Wandeling in Utrecht op zaterdag 30 juni

Na een jaar van speuren in Utrecht geeft Wilma Penning een rondleiding over haar speurtocht in Utrecht. De speurtocht begon met spullen op zolder, en bracht haar naar gegevens in het archief in Utrecht. Ze vond gegevens van een ongetrouwde moeder in Amsterdam, die later trouwde met de man, die waarschijnlijk de vader van haar kinderen was. De speurtocht bracht haar terug naar de woonplekken in het Utrecht binnen de stadsmuren van de 18e eeuw.

In de rondleiding worden enkele plaatsen bezocht waar de families woonden. In het archief van Utrecht wordt een historische kaart bekeken om een beeld te krijgen van het Utrecht van de 17e en 18e eeuw. In de rondleiding wordt uitleg gegeven hoe plaatsgegevens in de stad gebruikt kunnen worden voor stamboomonderzoek.

Verder speuren bracht haar in de 17e eeuw, waar de patroniemen, vernoemingen, familienamen steeds wisselden. Nadat er vermoedens waren voor een oorsprong uit het leger van de graaf van Leicester, bleek de voorouder een wollenwever vanuit Ossenburgh uit Duitsland in 1608 naar Nederland gekomen.

Informatie over de familie en woonplekken is te vinden op de Penning stamboom site.

We verzamelen ons voor de rondleiding om 11:00 in Utrecht (30 juni 2012). Graag een e-mail aan wilmapenning at xs4all.nl, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.