Aert Ariens Pennincx Pennings, Penninkx uit Schijndel

Van deze stam kunt u hier de volgende gegevens vinden: De oudste gegevens zijn van een persoon geb. rond 1550. Dit is van de grootste Pennings stammen. Er zijn zo'n 13 generaties bekend. Voorjaar 2012 is er informatie vrijgekomen uit het PEGEP project. Het blijkt dat de voorvader van Aert Ariens zo'n 1000 jaar geleden uit het zuiden van Italië gekomen is.

Afkomst plaats en migratie

De oudste registratie van deze stam komt uit de geboorte op 25 maart 1613 in Schijndel van kleinzoon Willem Eijmbert Aert Pennincx, na het huwelijk van Eijmbert Aert Ariens Pennincx in Schijndel 1612 met Ariken Anthonis Willems. Deze informatie komt van een website. De familie verhuist vervolgens naar Berlicum en later naar Sint-Michielsgestel. Hierna ontstaan 4 takken: Adriaan (1772), Antonij (1780/1782), Wouter (1786) en Jacobus (1789). Het is onzeker of er nog afstammelingen van Antonij zijn. De familie verspreidt zich hierna in een grotere regio: Schijndel (o.a. kerkdorp Gemonde), Rosmalen, 's-Hertogenbosch, Vught, Sint-Oedenrode, Den Dungen. Rond 1900 is er een familielid, Jozef Franciscus, die naar 's-Gravenhage gaat, waarna ook personen in Amsterdam en Dordrecht wonen.

Van Adriaan uit 1772 komen twee takken (via zijn dochter Gijsberdina (1803) en via zijn zoon Johannes (1817)). Van de tak van Wouter (1786) is DNA onderzoek gedaan en de tak van Jacobus (1789) leidt tot de takken met de schrijfwijze Penninkx.

Afkomst naam en naamontwikkeling

Van Pennincx, via Penninx wordt het Pennings. Adrianus trouwt in 1858 in Puttershoek, waarna daar een kleine stam Penninkx ontstaat.

Grootte van de familie

De familie is flink gegroeid in aantallen.

Beroepen en cultuur

De Johannis uit 1737 was boer in Sint Michielsgestel. In de Penninkx tak werkten vader en zoon bij de Nederlandse Spoorwegen.

Een van de familieleden van Penninkx heeft een Office Supply bedrijf.

Opvallende personen

Popmuzikant Wout Pennings is terug te vinden in de wikipedia. In Nijmegen ontving hij de Zilveren Waalbrugspeld, voor zijn jarenlange inzet voor de muziekwereld in Nijmegen.

Andreas Cornelus Pennings migreerde in 1953 naar Australië.

Eelko Penninkx doet wiskundig onderzoek bij de Universiteit van Utrecht.

Door hun bijdrage in de strijd tegen de Duitse bezetters in de tweede wereldoorlog is L.H Penninckx terug te vinden op een herdenkingsplaat bij de N.S. in Utrecht. De plaat werd onthuld op 28 oktober 1948 in de hal van het toenmalige station Utrecht CS. Tegenwoordig hangt het in de hal van het huidige Utrecht Centraal, bij de trap naar spoor 4.

Verspreiding in 1993

De stam van Penninkx komt volledig van deze familie. De andere takken, Pennings, zijn niet als zelfstandig in het overzicht op de kaart van 1993 terug te vinden. Deze stam levert met name een bijdrage aan de noordzijde van deze kaarten van Nederland.

Verdere informatie

Het is niet bekend wie verdere genealogie informatie heeft over deze familie.